По-добро класиране от миналата година гонят екипажите на Hyundai Racing Trophy

В рамките на 48-ото рали „България”, състезателите от Hyundai Racing Trophy ще проведат втория си кръг от едномарковия им шампионат. Целта пред пилотите и техните навигатори – Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Мартин Коев/Димо Бозуков, Денис Станчовски/Младен Карчев и Виктория Гъркова /Велислава Павлова е да завършат успешно двудневното състезание и да постигнат по-предно класиране в сравнение с миналогодишната надпревара.

С подобрените си автомобили и благодарение на сериозните тренировки съвместно с треньорите от Motorsport Academy, екипажите ще докажат наученото досега и ще се съревновават помежду си за първото място в едномарковата надпревара. Тандемите са със сериозни заявки за победа и имат амбицията за добри места в генералното класиране в клас RC5. Младите екипажи от Hyundai Racing Trophy ще имат възможността да премерят сили и с много чуждестранни участници, като има турски тандем в техния клас. След проведените тренировъчни лагери от последното състезание до сега, пилотите от спортната платформа са още по-уверени в уменията си и обещават да се борят до последния километър за първото място.

“Еволюцията на Hyundai i20 Coupe R тази година е естествената стъпка в развитието на автомобила на шампионата, като резултатите са налице още от рали „Брашов“. Състезателните коли са с още по-добър баланс от миналата година, по-бързи са и са по-атрактивни за феновете. Оборудвани са с гуми Hankook Competition и са хомологирани според регулациите на FIA“, коментира Стефан Митов – Национален директор „Продажби“ на Индустриал Комерс. „Радваме се, че ще вземем участие на това известно състезание за трета поредна година и очакваме едно добро представяне на екипажите ни във Варна“, добави още той. Трудна задача стои пред дамския екипаж на Hyundai Racing Trophy – Виктория Гъркова /Велислава Павлова, да финишират успешно в неделя и да са победили конкуренцията на: Бурджу Четинкая с навигатор Емире Кантурк с автомобил Mitsubishi Lancer Evo IX, Дияна Стоянова с навигатор Иванела Иванова с автомобил Citroen Saxo. Похвално е, че от тази година класирането на състезателите на Hyundai Racing Trophy се счита и за националния шампионат.

ПРЕСЦЕНТЪР