Интрига за второто място в предпоследната отсечка

Интрига за второто място в предпоследната отсечка

Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2) спечелиха предпоследния етап на рали „България“ 2018. С темпото си, екипажът на „Марина Моторспорт“ изпревари конкурентите Христо Атанасов и Марин Иванов (Sitroen C2 R2) с 6 секунди и стопи разликата помежду им (в полза на на тандема от „Бултранс“) до малко по-малко от 3 секунди. По този начин, има сериозна интрига кой ще грабне „сребърния медал“ в надпреварата.

Стратиев ще гони победата и в последната отсечка, но там това ще правят и едноличните лидери в ралито Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Skoda Fabia R5). Макар екипажът на „Мегапорт“ да има брутален аванс от почти 6 минути пред гореспоменатите конкуренти, отсечката „Виница 2“ е пауър стейдж и носи допълнителни точки за националния шампионат на най-бързите 5 екипажа.

И докато Мирослав и Еди, дори и да не победят в последния етап, вече предвкусват победата в рали „България“ 2018, то след тях битката ще кипи до последния метър на състезанието.

От надпреварата днес, освен Димитър Илиев и Крум Дончев, по-рано отпаднаха рестартиралите Йордан Атанасов и Калин Бенчев, както и Станислав Стоев.