Какво казаха най-бързите екипажи след откриващия етап

Какво казаха най-бързите екипажи след откриващия етап

Победителят в първата отсечка на 49-ото рали „България” Мирослав Ангелов и навигаторът му Недялко Сивов не успяха да присъстват на пресконференцията след финала. Лидерът в първенството се извини с лични причини. Пред медите обаче застанаха класираните на второ място Димитър Илиев/Крум и Йордан Атанасов/Янаки Янакиев, които допълниха топ 3:

„Доволен съм от представянето и искам да благодаря най-вече на публиката, която много ни се радваше много през цялото време – коментира Илиев. – Опитвахме се да караме на сигурно и да избягваме бордюрите. Крум беше направо фантастичен като навигатор. Нека обаче не се заблуждаваме, истинското рали започва едва утре. Днес беше повече шоу за феновете. Сигурен съм, че по отсечките ще бъдем много бързи, но ще се опитаме да се пазим от неприятности”.

На свой ред Дончев призна, че е допуснал една грешка по време на целия етап, както и че 5-годишното отсъствие от състезания се е отразило както на него, така и на Илиев.

„На моменти се усещам, че не гледам пътя право пред мен, а следя за всички детайли в страни, което е фатално за един пилот. Направихме тестове с колата, но нейните настройки са от преди много години, така че нямам идея какво да очаквам от етапите утре. Преди старта си говорихме, че трябва да бъдем внимателни, но още след първите 200 метра разбрах, че няма как да стане това. Митко кара на пълна газ и няма как да е другояче”, разказа Крум.

Третият в класирането – Йордан Атанасов, пък призна, че е бил изненадан от отличното представяне на Илиев и Дончев. „Мислех, че отдавна са ръждясали, но се оказа, че не е така. За мен е чест да се състезавам с тях, защото те ми бяха идоли, когато аз започвах да участвам в състезанията. Като цяло съм доволен от представянето ни днес”.

Навигаторът Янаки Янакиев, който отлично познава Митко Илиев, с когото дълги години бяха един екипаж, беше лаконичен: „Двамата се представят фантастично. Нашето каране няма да го коментирам днес. Ще го направя след финала ни утре”.

Рали „България” продължава в събота от 09:30 с първото минаване на „Аладжа манастир”.