Какво казаха пилотите след финала…

Рашид Ал Кетби, 1-о място в генералното класиране:

„Невероятно състезание, страхотно, с много емоция и трудни етапи. Преди началото се бяхме уплашили, че трасетата са много хлъзгави, че макадамовия участък е много труден и омекотихме окачването на колата, което позволи на Пламен Стайков да дръпне напред. Много съжалявам, че той отпадна, с него се получи страхотна битка и смятам, че Пламен е надскочил възможностите на автомобила, с който се състезава.

„Днес имахме възможност да се забавляваме по отсечките, уточнихме настройките на колата, всичко беше перфектно. Вече имам сериозен опит в българските ралита и мога да кажа, че всички ми харесват. Интересни етапи, страхотна публика, днес и времето беше прекрасно, направо беше невероятно.

„Искам да благодаря на всички, които направиха това състезание възможно, защото вече и ние сме част от историята на най-голямото българско рали.”

Йордан Атанасов, 2-о място в генералното класиране:

„Много се радвам, че стигнахме до финала и че се качваме на подиума. Нямаме възможност да се борим с Ал Кетби и автомобила му, ние все още се опознаваме с нашата кола. Днес заложихме на по-сигурното пилотиране, което се отрази и на времената ни, но залогът беше твърде голям, за да си позволим сериозни рискове.

„Доволен съм, че сме на финала, следващият път се надявам да се представим по-добре.

„Важното е, че стана хубаво състезание и се надявам, че на публиката й е харесало рали „България”.

Дилян Станков, 3-о място в генералното класиране:

„Не мога да повярвам, че завършихме толкова напред. Много се радвам, най-вече, че колата издържа. Бях се зарекъл, че ще завършим това състезание и се получи страхотно.

„Вчера направихме страхотна битка с Боян Безус, съжалявам, че той отпадна, но пък днес беше доста по-спокойно и можехме да си позволим за покараме за публиката.”