Мнението на пилотите за отсечките на рали „България”

Мнението на пилотите за отсечките на рали „България”

Участниците в 47-ото издание на рали „България” имаха два дни за опознаване на отсечките на състезанието, което стартира започва днес в 20 часа с церемониален старт пред Катедралата във Варна.

Пламен Стайков (Mitsubishi Lancer Evo IX):

„Нови етапи за целия български автомобилен спорт. Малко съм разочарован от състоянието на тези пътища, но мисля, че не трябва да сме негативни – това е рали „България” и трябва да сме радостни, че можем да караме тук.

„Сигурен съм, че големите дупки ще бъдат запълнени, но на места ще има много фракция и кал, което ще направи отсечките по-трудни.”

Йордан Атанасов (Mitsubishi Lancer Evo IX):

„Мисля, че отсечките са нормални, но не сме описвали дупките, тъй като ще бъдат запълнени. Ако обаче някои от тях останат, ще има изненади. Нямам предпочитания към времето, ако вали, може би ще е по-интересно, но и по-трудно за всички.”

Стоян Апостолов (Honda Civic):

„Никакви проблеми по етапите, все пак това не е писта, а рали отсечки. Карал съм на състезания, където пътищата са много по-разбити. Важното е, че това са нови отсечки и най-после излизаме от рутината на рали „България” в последните 15 години – нови етапи, повече публика, съвсем различна атмосфера. Надявам се, че времето ще е хубаво, тъй като ще има повече публика по етапите. За мен е страхотно, че два пъти ще караме в града, където ще има най-много зрители.”

Станислав Владимиров (Opel Astra):

„Интересни етапи, с някои много бързи участъци и технични секции. Може би запълването на дупките на пътя ще извади доста фракция за вторите минавания.

„Подготвихме колата много добре, всичко беше навреме, този път не ни се наложи да работим в седмицата преди старта, така че при нас атмосферата е по-спокойна.”

Снимка: http://lap.bg/