Нов автомобил за Калин Бенчев

Нов автомобил за Калин Бенчев

На Калин Бенчев и Александър Спиров им се наложи да сменят в последния момент автомобила, с който ще стартират в рали „България” днес.

Състезателната им кола дефектира снощи – на първия тест след завършването на автомобила, а с оглед естеството на проблема – дефект в софтуеъра, който управлява работата на скоростната кутия, единственото решение се оказа намирането на нов автомобил за екипаж с №8.

„Колата дефектира снощи вечерта и нямаше вариант да стартираме с нея във Варна – обясни Бенчев за пресцентъра на рали „България”. – Успяхме да намерим състезателен автомобил под наем в Румъния, който е подготвен и беше свободен за този уикенд.

IMG_1614

„Подготвяме напълно нов автомобил за група Е, изграден на базата на Subaru Impreza и се сблъскваме с проблеми, които трябва да решаваме сами. Затова и снощи разбрахме, че за една нощ няма как да бъде написан нов софтуеър, както и нямаше откъде да вземем друг.

„Новата ни кола вече пристигна във Варна, макар и със закъснение, минаваме на технически преглед и ще стартираме.

„Рали „България” е твърде голямо състезание, за да се откажем в последния момент, поели сме ангажимент към феновете и към организаторите, че ще участваме. Стана по-трудно от очакваното, но пък стигнахме до старта.”