Оспорвана битка за 4-ото място между Стратиев, Ангелов и Владимиров

Оспорвана битка за 4-ото място между Стратиев, Ангелов и Владимиров

Оспорвана битка за 4-ото място в генералното класиране се заформи след 9-ата отсечка „Бялата вода 2” на рали „България”.

В нея са замесени местният ас Тихомир Стратиев с навигатор Здравко Попов, Мирослав Ангелов/Недялко Сивов, и двамата с Пежо 208 R2, и Станислав Владимир/ Чавдар Събев с Опел Астра. След етапа Стратиев е 4-и, на 13.7 сек след него е Ангелов, а Владимиров е на 2.7 сек зад Миро.

В 9-ата отсечка от тях най-бърз бе Владимиров, който записа 9:25.0 мин и бе 6-и в общото подреждане за етапа. Пред него 5-и бе Игнат Исаев с навигатор Милен Илиев със Ситроен DS3 R3 Max.

Той продължава да е най-предно класиралият се български пилот в генералното класиране, като заема 3-ото място. Далеч пред него са Ягис Авджъ с навигатор Бахадир Гюсенмез с Пежо 208 R5 и Бурак Чукурова/Ведат Бостанджъ с Шкода Фабиа R5.

Един от фаворитите за победата Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелиа (Мицубиши Лансър Ево 9), който във втората отсечка спука 2 гуми, завърши втори в 9-ата отсечка и е на 16-о място в общото класиране.