Стайков кара с пълна газ, тръгва да избива секунди

Стайков кара с пълна газ, тръгва да избива секунди

Пламен Стайков, който злополучно спука гума във 2-ата отсечка на рали „България”, кара на ръба с пълна газ в 3-ия етап „Аврен 1” и бе най-бърз в него. Той постигна време 8:57.4 мин и изпревари с 13.4 сек лидера в генералното класиране Ягис Авджъ с навигатор Бахадир Гюсенмез с Пежо 208 R5. Трети в етапа се класира Югур Соилу с навигатор Арас Динджер. Продължава успешното представяне на Игнат Исаев с навигатор Милен Илиев от старта на ралито. От българските пилоти той е най-бърз в отсечката с време 9:24.7 мин., като е 5-и сред всички.

В генералното класиране убедителен водач продължава да бъде Ягис Авджъ с общо време 38:05.4 мин, който има аванс от над 1 минута пред Бурак Чукурова/Ведат Бостанджъ с Шкода Фабиа R5 – 39:11.1 мин. Исаев продължава да е 3-и, на 1:47 мин от водача. С победата си в етапа Стайков се придвижи на 27- а позиция в общото подреждане.

В едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy най-бърз в етапа бе Мартин Коев, който остави зад себе си Симеон Симеонов. Последният продължава да води пред Коев в генералното класиране с 15.5 сек. Междувременно стана ясно, че поради технически причини преди началото на 2- ата отсечка е отпаднал Орхан Авджиоглу с Форд Фиеста R5. Той е скъсал ремък на алтернатора, който върти водната помпа, като е карал без хидравлика.

Текст към снимка:
Орхан Авджиоглу