43 стартират, ще има оспорвана битка

Тази вечер на церемониалния старт на 48-ото рали „България“ пред катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще застанат 43 екипажа. Толкова преминаха днес и на техническия преглед. Вероятно толкова ще потеглят и утре по маршрута. След шейкдауна стана ясно, че битката ще бъде много оспорвана. Разликата в резултатите между топ пилотите е десети от секундата. Най-бързи бяха турските пилоти с автомобилите R5. С първо време – 1:30,3 е Ягис Авджъ с Peugeot 208 Т16, а само на 3 десети след него – 1:30,6 е сънародника му Орхан Авчиоглу с Ford Fiesta. Трети е Угер Сойлу с Skoda Fabia.

Нашият Пламен Стайков с Mitsubishi Lancer Ево 9 е 4-и с време 1:34,3, а само на десета след него – 1:34,4 е Игнат Исаев със Citroen DS3 R3 Max – 5-и. Тихомир Стратиев е 7-и с време Peugeot 208 R2. В марковия шампионат Hyundai Racing Trophi очаквано най-бърз беше Симеон Симеонов, но само на 5 десети след него е Мартин Коев, също с Hyundai i20 купе. Двамата са съответно 24-и и 25-и в общото класиране.

Всички любители на автомобилния спорт ще могат да наблюдават на живо резултатите от специалните етапи в Интернет на адрес http://results.bg/Rally/.

ПРЕСЦЕНТЪР